Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 8. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste po državi zaradi povečanega prometa prihaja do zastojev, na mejnih prehodih pa do daljših čakalnih dob, zato velja pred odhodom na pot preveriti stanje na cestah.

Pred predorom Karavanke je zastoj proti Avstriji v dolžini približno štirih kilometrov. Za pot proti Kranjski Gori se priporoča izvoz Jesenice vzhod/Lipce. V smeri proti Sloveniji je pred predorom približno pet kilometrov zastoja. Zaradi varnosti občasno predor zapirajo.
Pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj, dolg približno en kilometer.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.
Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani zaprt do preklica.
Čakalna doba je na mejnih prehodih Jelšane, Vinica, Sočerga, Rogatec, Sečovlje, Dobovec, Dragonja, Starod, Metlika, Obrežje in Gruškovje.

Na mejnem prehodu Dragonja je pri vstopu v državo z osebnim vozilom čakalna doba več kot dve uri, pri izstopu pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Sečovlje je pri vstopu v državo z osebnim vozilom čakalna doba več kot dve uri, pri izstopu pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Obrežje je pri vstopu v državo z osebnim vozilom čakalna doba eno do dve uri, pri izstopu pa do eno uro. Na mejnem prehodu Obrežje je čakalna doba za vstop v državo z avtobusom tri ure.
Na mejnem prehodu Gruškovje je pri vstopu v državo z osebnim vozilom čakalna doba ena do dve uri, pri izstopu pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Jelšane je pri vstopu v državo z osebnim vozilom čakalna doba eno do dve uri, pri izstopu pa do eno uro.

Danes do 21. ure, na primorskih cestah do 22. ure, za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021