Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 8. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na mejnih prehodih prihaja do čakalnih dob, zato velja preveriti stanje na cesti, preden se odpravite na pot.

Na primorski avtocesti je zaradi nesreče pred Brezovico proti Ljubljani zaprt vozni pas. Nastal je zastoj, dolg približno 500 metrov.

Na dolenjski avtocesti je zaradi ovire na cesti pred Obrežjem proti Hrvaški zaprt vozni pas.

Na mejnem prehodu Obrežje je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo eno do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure. Avtobusi za vstop v državo čakajo dve uri.
Na mejnem prehodu Gruškovje je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo eno do dve uri, za izstop iz države pa do pol ure.
Na mejnem prehodu Dragonja je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo do pol ure, za izstop iz države pa do eno uro.
Na mejnem prehodu Jelšane je z osebnim vozilom čakalna doba za vstop v državo do pol ure, za izstop iz države pa do ene ure.
Na mejnem prehodu Metlika je z osebnim vozilom čakalna doba za izstop iz države do eno uro.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Zaradi nadzora občasno zapirajo proti Sloveniji predor Karavanke.

Danes med 8. in 21. uro, na primorskih cestah med 8. in 22. uro, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021