Pregled - šport, 7. 8. (sobota)

Ljubljana, 7. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v soboto, 7. avgusta.

CLUJ-NAPOCA - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je z rusko soigralko Natelo Dzalamidze zmagala na turnirju WTA v romunski Cluj-Napoci v konkurenci dvojic. V finalu 197.910 evrov vrednega tekmovanja sta premagali Poljakinjo Katarzyno Piter in Egipčanko Majar Šerif s 6:4, 6:3. Slovenska igralka je tako že v svojem prvem poskusu in prvem finalu tudi dobila turnir med dvojicami, za zmago je danes potrebovala slabo uro in pol.

COURCHEVEL - Na tekmi poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu je zmagal Avstrijec Stefan Kraft. Najboljši slovenski predstavnik je bil Anže Lanišek na četrtem mestu, med petnajsterico je bil tudi Žiga Jelar na 12. mestu. Timi Zajc je osvojil 18. mesto. Tilen Bartol je bil 22., Peter Prevc 26., Jan Bombek pa 27. Po tretji postaji sezone vodi danes sedmi Avstrijec Jan Hörl s 196 točkami. Lanišek je napredoval na četrto mesto s 146 točkami, Tilen Bartol je na 14. mestu s 54 točkami. Skakalce naslednje tekme poletne velike nagrade čakajo septembra v Kazahstanu.

VARŠAVA - Svetovno prvenstvo v speedwayu se je z današnjo drugo zaporedno preizkušnjo v poljskem Lublinu in skupno šesto v sezoni že prevesilo v drugo polovico. Danes je slavil Rus Artjom Laguta pred vodilnim v seštevku Poljakom Bartoszem Zmarzlikom. Slovenski udeleženec elitnega tekmovanja Matej Žagar je petkovemu desetemu mestu dodal še današnje 14.

DOMŽALE - Nogometaši Kalcerja iz Radomelj so v 4. krogu Prve lige Telemach v Domžalah izgubili proti Mariboru z 1:2 (0:2).

LONDON - Nogometaši Leicester Cityja so dobili tradicionalni uvod v sezono angleškega nogometa. Na londonskem Wembleyju so na Community Shieldu, kot na Otoku imenujejo obračun državnega in pokalnega prvaka, premagali Manchester City z 1:0. Edini gol na tekmi je z bele pike dosegel Kelechi Iheanacho v 88. minuti.

LONDON - Poletna nogometna tržnica bo očitno bogatejša za nov megalomanski prestop. Kot je poročala SportItalia, podobno pa so navedli tudi številni drugi mediji, je angleški nogometni prvoligaš Chelsea dosegel dogovor z milanskim Interjem o prestopu belgijskega reprezentančnega napadalca Romeluja Lukakuja za 115 milijonov evrov. Lukaku je na Stamford Bridgeu že igral med letoma 2011 in 2014, zdaj pa naj naj bi podpisal petletno pogodbo, ki mu bo letno navrgla med 12 in 13 milijonov evrov neto, s čimer bo najbolje plačani igralec modrih iz Londona, poroča The Athletic.

SPIELBERG - Nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva v avstrijskem Spielbergu bo v elitnem razredu motoGP s prvega mesta začel Španec Jorge Martin (Pramac Ducati). Iz prve vrste bosta dirko za VN Štajerske začela še dirkač tovarniške ekipe Ducati Italijan Francesco Bagnaia in vodilni v seštevku sezone Francoz Fabio Quartararo (Yamaha). V razredu moto3 je bil najboljši v kvalifikacijah Turek Denis Öncu (KTM) pred Špancem Sergiem Garcio (GasGas) in Italijanom Romanom Fenatijem. V razredu moto2 pa si je najboljše izhodišče za nedeljo privozil Avstralec Remy Gardner (Kalex) pred Japoncem Aijem Oguro (Kalex) in Italijanom Marcom Bezzecchijem (Kalex).

LOS ANGELES - Severnoameriška košarkarska ekipa Los Angeles Lakers je danes sporočila, da se je s trenerjem Frankom Voglom dogovorila za podaljšanje sodelovanja. Dvakratni MVP lige Kevin Durant, ki je ZDA danes popeljal do olimpijske zmage, bo z Brooklyn Nets podaljšal za štiri sezone, nova pogodba mu bo navrgla 198 milijonov dolarjev (168 milijonov evrov). Julius Randle pa bo še nosil dres New York Knicks. Za štiriletno podaljšanje pogodbe mu kratkohlačniki nudijo 117 milijonov dolarjev (99 milijonov evrov).

lr/tb/kad/zza/lr
© STA, 2021