Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Gneča na mejnih prehodih s Hrvaško ne pojenja, dolg zastoj tudi na Karavankah

Ljubljana, 7. avgusta - Na mejnih prehodih s Hrvaško so še vedno daljše čakalne dobe. Najbolj sta obremenjena mejna prehoda Jelšane in Vinica, kjer morajo vozniki za izstop iz države čakati po tri ure, za vstop v državo pa v Vinici dve uri, na Jelšanah med eno in dvema urama. Daljši zastoj vztraja tudi pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Obrežje.
Zastoji na mejnem prehodu Obrežje.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za izstop iz države med eno in dvema urama, manj gneče je pri vstopu v državo, kjer morajo vozniki čakati pol ure. Na Gruškovju je za izstop treba čakati do ene ure, več kot dve uri pa je čakalna doba za vstop v državo, poroča prometno-informacijski center.

Na mejnem prehodu Krasinec je čakalna doba za izstop iz države uro in pol, približno pol ure za vstop. V Metliki - most čez Kolpo je za izstop treba čakati uro in pol, za vstop v državo pa eno uro. Na Obrežju je polurna čakalna doba za izstop iz države, za vstop pa med eno in dvema urama.

Na mejnem prehodu Kočevje - Petrina morajo vozniki za izstop iz države čakati dve uri, za vstop eno uro. Uro in pol je čakalna doba za izstop iz države na mejnem prehodu Sečovlje, pol ure za vstop. Na prehodu Starod- Kozina je za izstop iz države treba čakati med eno in dvema urama, za vstop pa do ene ure.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg sedem kilometrov. Prometno-informacijski center proti Kranjski Gori priporoča izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Zaradi varnosti je zaprt uvoz Lipce proti predoru. Za pot proti Avstriji lahko vozniki izberejo tudi prelaza Korensko Sedlo ali Ljubelj, možen je tudi prehod čez Šentilj.

Proti Sloveniji je kolona vozil pred predorom Karavanke dolga dva kilometra, predor v tej smeri občasno zapirajo.

uk/uk
© STA, 2021