Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 7. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste po državi zaradi povečanega prometa prihaja do zastojev, na mejnih prehodih pa do čakalnih dob, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Zaradi nesreče je cesta Bled-Bohinj pri Soteski zaprta. Nastajajo zastoji, če ni nujno, se voznikom priporoča, da se ne odpravijo proti Bohinju.

Zaradi ovire na cesti nastaja gneča na pomurski avtocesti na izvozu na počivališče Pince proti Madžarski. Voznikom sporočamo, da lahko nakup madžarske vinjete opravijo že prej.

Potek poteka upočasnjeno z občasnimi zastoji na primorski avtocesti med razcepom Kozarje in Vrhniko v obe smeri.

Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj v dolžini dva kilometra.

Na dolenjski avtocesti med Brežicami in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški nastal zastoj, dolg poldrugi kilometer.

Zastoji so nastali tudi na cestah proti mejnih prehodih Dragonja, Vinica, Jelšane, Starod ter Metlika.

Zastoj se je pojavil na cestah Slovenski Javornik-Jesenice ter Lesce-Bled, in sicer že na izvozu.

Pred predorom Karavanke proti Sloveniji je nastal zastoj v dolžini šest kilometrov, predor v tej smeri občasno zapirajo. V smeri proti Avstriji pa je nastal zastoj, dolg sedem kilometrov. Proti Kranjski Gori priporočamo izvoz Jesenice vzhod/Lipce. Zaradi varnosti je zaprt uvoz Lipce proti predoru.

Promet je močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Pričakujte daljše čakalne dobe tako pri vstopu kot izstopu, s čakanjem tudi 4 ure.

Na mejnem prehodu Vinica je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba do ene ure, za izstop iz države pa štiri ure.
Na mejnem prehodu Jelšane je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba do ene ure, za izstop iz države pa tri ure.
Na mejnem prehodu Dragonja je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, za izstop iz države pa do ene ure.
Na mejnem prehodu Gruškovje je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, za izstop iz države pa do ene ure.
Na mejnem prehodu Metlika je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba do ene ure, za izstop iz države pa več kot dve uri.

Mejni prehod Žuniči je zaradi tehničnih težav na hrvaški strani do nadaljnjega zaprt.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja - Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Danes med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro, je promet prepovedan za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021