Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 7. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

SAN JOSE - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak napredovala v polfinale turnirja WTA v San Joseju z nagradnim skladom 565.530 dolarjev. Drugi nosilki sta bili v četrtfinalu gladko, s 6:2 in 6:3 odpravili ameriško-britansko navezo Emina Bektas - Tara Moore. Za vstop v finale bosta tekmici slovensko-hrvaškega para ameriški igralki CoCo Vandeweghe in Caty McNally.

LOS ANGELES - Severnoameriška košarkarska ekipa Los Angeles Lakers je danes sporočila, da se je s trenerjem Frankom Voglom dogovorila za podaljšanje sodelovanja. Dvakratni MVP lige Kevin Durant, ki je ZDA danes popeljal do olimpijske zmage, bo z Brooklyn Nets podaljšal za štiri sezone, nova pogodba mu bo navrgla 198 milijonov dolarjev (168 milijonov evrov). Julius Randle pa bo še nosil dres New York Knicks. Za štiriletno podaljšanje pogodbe mu kratkohlačniki nudijo 117 milijonov dolarjev (99 milijonov evrov).

TOKIO - Slovenska golfistka Pia Babnik je na olimpijskih igrah v Tokiu končala tekmovanje na zelenicah Kasumigaseki Country kluba na 34. mestu z dvema udarcema pod parom igrišča (282). Zlato je s 17 udarci pod parom (267) osvojila številka 1 ženskega golfa, Američanka Nelly Korda.

TOKIO - Košarkarska reprezentanca ZDA je v finalu olimpijskih iger v Tokiu premagala Francijo s 87:82 ter osvojila 16. zlato olimpijsko medaljo. Slovenija se bo za tretje mesto ob 13. uri po srednjeevropskem času pomerila z Avstralijo.

TOKIO - Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so danes poročali o 22 novih primerih okužbe z novim koronavirusom med udeleženci, novinarji in sodelujočimi pri izvedbi dogodka. Skupno število okužb, povezanih z olimpijskimi igrami, se je tako v času od 1. julija povzpelo na 404.

TOKIO - Olimpijska prvakinja Janja Garnbret bo nosilka slovenske zastave na nedeljskem zaprtju olimpijskih iger Tokio 2020. Sklepna slovesnost iger, na katerih so slovenski športniki doslej osvojili pet medalj, se bo začela ob 13. uri po srednjeevropskem času. Olimpijske igre na Japonskem, na katerih je med približno 11.000 športniki nastopalo tudi 54 Slovencev, so se v Tokiu začele 23. julija. Slovensko zastavo sta takrat nosila kajakašica Eva Terčelj in namiznoteniški igralec Bojan Tokić.

zza/sag/bg/jz/ag/zza
© STA, 2021