Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 7. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na cestah po državi prihaja do zastojev, na nekaterih mejnih prehodih pa do daljših čakalnih dob, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na vipavski hitri cesti je zaradi vozila v okvari zaprt vozni pas med Vipavo in predorom Podnanos proti Razdrtem.

Na podravski avtocesti med Podlehnikom in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj v dolžini štirih kilometrov.

Na dolenjski avtocesti med Brežicami in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški je nastal zastoj, dolg štiri kilometre.

Poleg tega so se zastoji oblikovali na cestah proti mejnim prehodom Vinica, Jelšane, Starod ter Metlika.

Pred predorom Karavanke v smeri proti Sloveniji se je oblikoval zastoj, dolg osem kilometrov, predor v tej smeri občasno zapirajo. Zastoj v smeri proti Avstriji je dolg dva kilometra. Proti Kranjski Gori se priporoča izvoz Jesenice vzhod/Lipce.

Promet je močno povečan na cestah proti mejnim prehodom s Hrvaško. Daljše čakalne dobe so tako pri vstopu kot izstopu s čakanjem tudi več kot 2 uri.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Na mejnem prehodu Gruškovje se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka več kot dve uri, za izstop iz države pa prav tako več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Jelšane se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka do pol ure, za izstop iz države pa več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Obrežje se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka do eno uro, za izstop iz države pa več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Petrina se z osebnim vozilom za izstop iz države čaka več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Starod se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka do pol ure, za izstop iz države pa več kot dve uri.

Danes med 8. in 13. uro, na primorskih cestah pa med 6. in 16. uro, velja prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim je promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021