Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janja Garnbret nosilka zastave na zaprtju iger

Tokio, 7. avgusta - Olimpijska prvakinja Janja Garnbret bo nosilka slovenske zastave na nedeljskem zaprtju olimpijskih iger Tokio 2020. Sklepna slovesnost iger, na katerih so slovenski športniki doslej osvojili pet medalj, se bo začela ob 13. uri po srednjeevropskem času.

Japonska, Tokio.
OI Tokio - plezanje, kombinacija, ženske.
Janja Garnbret je prva olimpijska zmagovalka v zgodovini športnega plezanja. Dvaindvajsetletnica je zlato kolajno v Tokiu osvojila z najboljšo predstavo v kombinaciji s skupnim izidom 5 točk.
Foto: Anže Malovrh / STA

Olimpijske igre na Japonskem, na katerih je med približno 11.000 športniki nastopalo tudi 54 Slovencev, so se v Tokiu začele 23. julija. Slovensko zastavo sta takrat nosila kajakašica Eva Terčelj in namiznoteniški igralec Bojan Tokić.

Dvaindvajsetletna Garnbretova je včeraj osvojila zlato medaljo v športnem plezanju. Odločitev, da na zaprtju nosi zastavo, je pričakovana, saj je trenutno edina med slovenskimi nosilci odličij, ki je še v Tokiu.

Danes se nosilcem olimpijske medalje lahko pridružijo še košarkarji, ki se bodo ob 13. uri borili z Avstralci za tretje mesto.

bg/ag/bg
© STA, 2021