Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 6. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste po državi prihaja do zastojev, na mejnih prehodih pa do čakalnih dob, zato velja preveriti stanje na cestah, preden se odpravite na pot.

Na primorski avtocesti so se na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani oblikovali zastoji, potovalni čas se podaljša za 20 do 30 minut.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal zastoj v dolžini štiri kilometre. Za Kranjsko Goro se priporoča izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj v dolžini enega kilometra.

Na cestah pred mejnim prehodom Starod in Jelšane proti Hrvaški sta se oblikovala zastoja.

Na mejnem prehodu Gruškovje je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, za izstop iz države pa do eno uro. Za vstop v državo s tovornim vozilom je potrebno čakati eno do dve uri.
Na mejnem prehodu Starod je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba do pol ure, za izstop iz države pa je treba čakati eno do dve uri.
Na mejnem prehodu Petrina je z osebnim vozilom za izstop iz države čakalna doba eno uro in četrt.
Na mejnem prehodu Jelšane je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba do pol ure, za izstop iz države pa eno uro.
Na mejnem prehodu Obrežje je z osebnim vozilom za vstop v državo čakalna doba ena ura, za izstop iz države pa do pol ure.

Spremenjena prometna ureditev je na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Ponekod v vzhodnem delu Slovenije nevihte ovirajo promet, vozniki naj se ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021