Prometna napoved do 11. 8.

Ljubljana, 5. avgusta - Pričakovati je močno povečan promet čez Slovenijo proti mejnim prehodom s Hrvaško in Avstrijo ter zastoje pred mejnimi prehodi v obeh smereh. Najbolj obremenjeni prehodi so Gruškovje, Obrežje, Metlika, Vinica, Jelšane, Sečovlje, Dragonja, Slovenska vas, Zavrč in Karavanke, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Z avgustom 2021 velja nova prometna ureditev na relaciji AC priključek Obrežje-mejni prehod Slovenska vas.

Promet je proti mejnemu prehodu Slovenska vas na širšem območju Obrežja in Slovenske vasi dovoljen samo po regionalni cesti R3-675 Mokrice-Obrežje-Slovenska vas. Po lokalnih cestah skozi Jesenice in skozi Novo vas pri Mokricah pa je prepovedan.

Promet je do mejnih prehodov Jelšane in Novokračine po cesti R3-632 v smeri Ilirska Bistrica-Novokračine-Jelšane dovoljen le za lokalni promet, enako na cesti Ilirska Bistrica-mejni prehod Novokračine.

Znaki so postavljeni v mesecu avgustu za čas povečanega prometa med vikendi in sicer od petka (od 7. ure) do ponedeljka (do 15. ure). V preostalem času se znaki obrnejo ali prekrijejo.

Prometna ureditev velja za čas povečanega turističnega prometa med Ilirsko Bistrico in mejnima prehodoma Jelšane ter Novokračine.

Dostop lokalnega prebivalstva in gospodarstva ter morebitnih intervencij je v primeru zastojev omogočen po t.i. krožnem sistemu po cesti Ilirska Bistrica-Novokračine-Jelšane ter nato po cesti G1-6 Jelšane-Ilirska Bistrica. Lokalni promet je na cesti R3-632, Novokračine-Ilirska Bistrica dovoljen v obe smeri.

Na regionalni cesti Dragonja-Sečovlje je dovoljen promet le za lokalno prebivalstvo in delavce, ki so dnevni migranti.

kld/kld
© STA, 2021