Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 5. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LJUBLJANA/TOKIO - Košarkarji ZDA so prvi finalisti olimpijskega turnirja. V polfinalu so s 97:78 premagali Avstralijo. Do zmage jih je po slabšem začetku tekme pripeljala predvsem izjemna tretja četrtina, ko so preobrnili potek tekme in prišli do 19 točk prednosti. Američani se bodo v finalu merili z boljšim iz drugega polfinalnega obračuna med Francijo in Slovenijo. Izbranci Aleksandra Sekulića so v domovini poskrbeli za pravo košarkarsko evforijo, potem ko so v Tokiu do polfinala vpisali niz brez poraza. Slovenija sicer igra na svojem prvem olimpijskem košarkarskem turnirju po osamosvojitvi.

PARIZ - V petek se bo kot prvo izmed največjih petih lig začelo državno prvenstvo Francije v nogometu. Tamkajšnje zelenice bodo zaživele z obračunom med Monacom in Nantesom ob 21. uri. Naslov bodo branili nogometaši Lilla, ki pa so vseeno v senci številnih kadrovskih sprememb in ponavljajočih se vprašanj o kemiji pri velikanu Paris Saint-Germainu. Poleg Lilla visoko v francoskem prvenstvu kotirata še Monaco in Lyon.

TOKIO - Potem ko so organizatorji olimpijskih iger v Tokiu v sredo poročali o rekordnem številu 29 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, se je danes ta številka še zvišala. Tokrat so med udeleženci, novinarji in sodelujočimi pri izvedbi dogodka našteli 31 okužb, med njimi je en športnik. Skupno število okužb, povezanih z olimpijskimi igrami, se je tako v času od 1. julija povzpelo na 353. Organizatorji so doslej opravili že več kot 500.000 testiranj na novi koronavirus, med pozitivnimi je bilo 29 športnikov.

MURSKA SOBOTA - Trojico slovenskih nogometnih klubov v evropskih tekmovanjih danes čakajo tekme 3. kroga kvalifikacij. Slovenski državni prvak Mura bo ob 20.00 gostil Žalgiris na prvi tekmi kvalifikacij evropske lige, Domžale bodo ob 19. uri gostovale pri Rosenborgu v konferenčni ligi, v tej pa bo Olimpija ob 21.30 gostovala pri portugalski Santa Clari.

am/alz/gj/bg/am
© STA, 2021