Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 5. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste sta na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos v smeri proti Ljubljani zaradi prometne nesreče zaprta vozni in počasni pas. Nastal je zastoj, potovalni čas se zato podaljša za pol ure.

Nesreča se je zgodila tudi na dolenjski avtocesti pred izvozom Višnja Gora, zaprt je prehitevalni pas v smeri proti Ljubljani.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg en kilometer in pol, na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški pa en kilometer.

Na štajerski avtocesti je zaradi del pred počivališčem Zima proti Mariboru nastal zastoj, potovalni čas se zato podaljša za približno 5 - 10 minut.

Zastoj je na cesti Lucija-Strunjan-Jagodje.

V okolici Nanosa je zaradi vremena močno zmanjšana vidljivost.

Prometna ureditev je spremenjena na cesti Dragonja-Sečovlje ter proti mejnima prehodoma Novokračine in Slovenska vas.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Sečovlje do dve uri, na Starodu do pol ure, na Gruškovju pa skupaj z vozniki tovornih vozil do eno uro.
Čakalna doba za voznike osebnih vozil za izstop iz države je na Dragonji polurna, na Gruškovju pa enourna.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Cesta Martjanci-Sebeborci je zaprta zaradi preplastitve ceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021