Na cestah nastajajo zastoji, vozniki previdno

Ljubljana, 5. avgusta - Razmere na cestah so zaradi dežja in zmanjšane vidljivosti zahtevne, opozarjajo na Policijski upravi Kranj. Promet je povečan, na avtocesti proti Karavankam je nastal kilometer in pol dolg zastoj. Kilometrski zastoj je nastal tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški. Vozniki naj vozijo previdno, opozarjajo policisti.

Celje.
Razmočena cesta, meteorna voda.
Foto: STA
Arhiv STA

Potovalni čas se za pet do deset minut podaljša tudi na štajerski avtocesti, in sicer zaradi del pred počivališčem Zima proti Mariboru.

Promet je zaradi nesreče oviran tudi na primorski avtocesti med priključkom Senožeče in razcepom Nanos proti Ljubljani. Nastal je zastoj, potovalni čas pa se podaljša za 15 minut, poroča prometnoinformacijski center.

Policisti ob deževnih vremenskih razmerah pozivajo k prilagojeni hitrosti vožnje, ustrezni varnostni razdalji in uporabi varnostnih pasov. Prav tako je zelo pomembna zbranost voznikov in prižgane luči zaradi slabše vidljivosti.

Kot so še zapisali na Policijski upravi Kranj, je ustavljanje pod nadvozi in v predorih zaradi neurja je prepovedano. Ob nesreči naj vozniki ustvarijo reševalni pas, spremljajo prometne informacije, vožnjo pa prilagajajo razmeram, so pozvali policisti.

zg/apo
© STA, 2021