Pregled - šport, 4. 8. (sreda)

Ljubljana, 4. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu v sredo, 4. avgusta.

TOKIO - Maruša Mišmaš Zrimšek je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu na 3000 m zapreke zasedla šesto mesto in z devetimi minutami in 14,84 sekunde dosegla nov slovenski rekord. Zlato je osvojila Peruth Chemutai z rekordom Ugande (9:01,45), druga je bila Američanka Courtney Frerichs (9:04,79), tretja pa Kenijka Hyvin Kiyeng (9:05,39).

BERLIN - Žan Rudolf je na atletskem mitingu v Pfungstadtu v Nemčiji s časom 1:45,15 izboljšal svoj prejšnji slovenski rekord (1:46,00), ki ga je dosegel 1. julija 2015 v Velenju, ter izpolnil tudi normo (1:45,20) za nastop na svetovnem prvenstvu naslednje leto v Eugenu v ZDA. Zmagal je domačin Marc Reuther (1:45,12) z le tremi stotinkami prednosti.

TOKIO - Janja Garnbret bo predstavnica Slovenije v petkovem finalu kombinacije športnega plezanja na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu. V finale najboljše osmerice, ki se bo merila za zgodovinsko zlato kolajno, je napredovala kot zmagovalka današnjih kvalifikacij. Druga slovenska predstavnica Mia Krampl je obstala v kvalifikacijah.

TOKIO - Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta tekmovanje razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu končali na petem mestu in sta po zaključni regati za medalje, v kateri sta bili sedmi, izgubili eno mesto (69 točk). Zlato sta osvojili Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre (37 točk).

TOKIO - Med najboljšimi 30 kajakašicami olimpijskih iger v Tokiu bosta tudi obe Slovenki. Anja Osterman se je v polfinale uvrstila neposredno, s prvim mestom v kvalifikacijski skupini, Špela Ponomarenko Janić pa je bila v svoji skupini četrta, kar je bilo za neposredno uvrstitev premalo, je pa uspešno opravila popravni izpit v četrtfinalu.

TOKIO - Slovenska golfistka Pia Babnik je solidno začela uvodni dan štiridnevnega olimpijskega turnirja. Končala ga je na 23. mestu z 71 udarci, kar je točno par igrišča Kasumigaseki Country Club. V vodstvu je Švedinja Madelene Sagström, ki je prvi dan, na turnirju nastopa 60 igralk, odigrala pet udarcev pod parom (66).

CLUJ-NAPOCA - Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je napredovala v četrtfinale turnirja dvojic v romunskem Cluj-Napoci z denarnim skladom 197.910 evrov. Z rusko soigralko Natelo Dzalamidze sta s 6:2, 3:6, 11:9 ugnali romunsko navezo Miriam Bulgaru/Irina Fetecau. Juvanova je danes sicer izpadla v drugem krogu posamičnega turnirja. Boljša je bila Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova s 7:6 (7), 6:0.

LIVERPOOL - Brazilski nogometaš v vratih Liverpoola Alisson Becker je danes podaljšal sodelovanje s klubom elitne angleške lige. Osemindvajsetletnika nova pogodba z Liverpoolom veže do leta 2027. Alisson, eden najboljših nogometašev na svetu, je na Anfield prišel leta 2018 iz Rome za 72,5 milijonov evrov.

LJUBLJANA - Najboljši kolesarji na svetu letos ne bodo mogli tekmovati na enodnevni klasiki v Hamburgu in večetapni dirki na Kitajskem. Razlog je pandemija novega koronavirusa, je sporočila Mednarodna kolesarska zveza (Uci). V Hamburgu bi se kolesarji morali meriti 22. avgusta, na šestdnevni dirki v Guangxiju pa oktobra ob koncu sezone.

TOKIO - Španski košarkar Paul Gasol, italijanska plavalka Federica Pellegrini, japonski sabljač Yuki Ota in poljska kolesarka Maja Martyna Wloszczowska so bili med olimpijskimi igrami v Tokiu izvoljeni za nove člane športne komisije Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok), je danes sporočil Mok. Med trideseterico kandidatov je bil tudi slovenski rokometaš Vid Kavtičnik, ki pa ni dobil dovolj velike podpore v glasovanju olimpijcev v japonski prestolnici.

DUNAJ - Beloruska atletinja Kristina Timanovska je iz Dunaja odpotovala proti Varšavi, je za avstrijsko tiskovno agencijo APA potrdilo avstrijsko zunanje ministrstvo. Potrdili so tudi, da v Avstriji ni zaprosila za azil, ampak je bila na Dunaju res samo na vmesni postaji do Poljske, ki ji je podelila humanitarni vizum. Tam se ji bo pridružil tudi mož.

TOKIO - Ameriška atletinja Sydney McLaughlin je na olimpijskih igrah v Tokiu postavila nov svetovni rekord v teku na 400 metrov z ovirami in osvojila odličje najbolj žlahtnega leska. Enaindvajsetletna študentka univerze Kentucky je slavila s časom 51,46, svojo rekordno znamko, ki jo je letos junija postavila v Eugenu, je izboljšala za 44 stotink sekunde.

kad/am/bg/zza/alz/jz/gj/jav/ad/spo/ic/ms/kad
© STA, 2021