Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 3. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

TOKIO - Košarkarji Slovenije nadaljujejo pohod proti olimpijski medalji. V četrtfinalu so premagali Nemčijo s 94:70, najboljši strelci so bili Zoran Dragić s 27 točkami, Luka Dončić, ki jih je dosegel 20, in Mike Tobey s 13. Naslednji tekmec bo zmagovalec dvoboja med Francijo in Italijo. Slovenija je v Tokiu še naprej neporažena in jo le še ena zmaga loči od olimpijske medalje. V primeru uspeha v polfinalu; ta bo v četrtek ob 13. uri po slovenskem času, bo igrala finale v soboto ob 4.30, ob porazu pa jo tekma za bronasto odličje čaka ob 13. uri.

MIAMI - Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić, ki je lani s svojo ekipo v ligi NBA Miami Heat zaigral v velikem finalu, bo zamenjal delodajalca. V veliki menjavi igralcev, v kateri je vročica pridobila Kyla Lowryja iz Toronta in za 90 milijonov dolarjev zadržala na Floridi Duncana Robinsona, se k Toronto Raptors seli Dragić.

SAN JOSE - Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v paru s Hrvatico Darijo Jurak napredovala v četrtfinale turnirja WTA v San Joseju z nagradnim skladom 565.530 dolarjev. Drugi nosilki sta bili v osmini finala s 6:3, 5:7 in 10:8 boljši od rusko-ameriške naveze Anastasija Potapova - Amanda Anisimova.

TOKIO - Norvežan Karsten Warholm je na olimpijskih igrah v Tokiu v finalu na 400 m ovire dosegel izjemen svetovni rekord. Za zlato medaljo je s časom 45,94 sekunde izboljšal svoj prejšnji rekord, ki ga je pri 46,70 dosegel v Oslu 1. julija. Olimpijski finalni obračun je postregel z najboljšim tekom v zgodovini discipline in kopico rekordov.

TOKIO - Zadnji dan odločitev v športni gimnastiki na olimpijskih igrah v Tokiu so bile vse oči uprte v ameriško zvezdnico Simone Biles. Potem ko je telovadka zaradi psihičnih težav odpovedala vse druge nastope, je v finalu na gredi dobro prikazala sestavo, ocena 14 točk ji je prinesla bronasto kolajno. Zmagala je Kitajka Guan Chenchen.
Potem ko je Bilesova pet finalov - ekipno, mnogoboj, preskok, dvovišinska bradlja, parter - odpovedala zaradi psihičnih težav, se je uspešno vrnila na veliko sceno.

TOKIO - Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so danes poročali o 18 novih primerih okužbe z novim koronavirusom. S tem se je število okužb, povezanih z igrami, v času od 1. julija povzpelo na 294. Športnikov je med okuženimi le manjši delež, doslej so okužbo potrdili pri 25, v najnovejšem poročilu je bila le ena športnica, neimenovana grška predstavnica v sinhronem plavanju.

zza/am/bg/gj/jz/ad/jav/spo/zzb/zza
© STA, 2021