Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Primorski mirnovodašici naknadno diskvalificirani v Tokiu

Tokio, 3. avgusta - Slovenski kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta bili po polfinalnem nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu v disciplini K-2 na 500 metrov naknadno diskvalificirani in ne bosta nastopili v finalu B, ker njun čoln, ki se je prevrnil v sami končnici prve polfinalne skupine, ni prečkal ciljne črte.

Japonska, Tokio.
OI Tokio 2020 - kajak, mirne vode, ženske.
Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman sta najprej v vodnem centru Sea Forest nastopu osvojili četrto mesto v tretji kvalifikacijski skupini, kar je bilo premalo za napredovanje. Po uvodnem preračunljivem nastopu sta na četrtfinalnem "popravnem izpitu" v svoji skupini osvojili eno od prvih štirih mest in si tako izborili napredovanje.
Foto: Anže Malovrh/STA

Slovenki sta bili po polovici proge v ozadju, v končnici prve polfinalne skupine v vodnem centru Sea Forest pa sta se približale najboljšim tekmovalkam in bili na robu preboja v veliki finale, a se je njun čoln tik pred ciljem prevrnil.

Vodstvo tekmovanja je Špelo Ponomarenko Janić in Anjo Osterman nato naknadno diskvalificiral in jima onemogočil nastop v finalu B, ki bo na sporedu ob 5.39.

V veliki finale, ki bo na sporedu ob 5.46, so se uvrstile po štiri najboljše posadke iz obeh polfinalnih skupin.

ad/jz
© STA, 2021