Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V številnih mestih na ulice nasprotniki zajezitvenih ukrepov

Pariz/Rim/Berlin/Locarno/Tel Aviv, 1. avgusta - V več evropskih mestih so včeraj potekali množični protesti nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 in strožjih zajezitvenih ukrepov, za katere se spričo ponovnega naraščanja okužb z novim koronavirusom odloča vse več držav.

Francija, Pariz.
V več evropskih mestih, pa tudi v Izraelu, so v soboto potekali množični protesti nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 in strožjih zajezitvenih ukrepov, za katere se spričo ponovnega naraščanja okužb z novim koronavirusom, predvsem zaradi različice delta, odloča vse več držav.
Foto: Sadak Souici/ZUMA/dpa

Največ protestnikov, kar 204.000, se je znova zbralo na ulicah številnih francoskih mest. Na več protestih so izbruhnili izgredi, ponekod je policija uporabila vodne topove in solzivec.

V Italiji se je na tisoče protestnikov med drugim zbralo v Rimu, Milanu, Firencah, Padovi, Bologni, Genovi in Neaplju. V Švici so protestirali v Locarnu.

V nemški prestolnici je medtem sodišče prepovedalo več za ta konec tedna napovedanih protestov, ki naj bi se jih po napovedih organizatorjev udeležilo več deset tisoč ljudi. Kljub temu se je danes zbralo nekaj tisoč ljudi in izbruhnili so spopadi s policisti.

jav/bdo/kk/jav
© STA, 2021