Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 1. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji zastoj dolg okoli štiri kilometre. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice/vzhod, Lipce. Tudi zastoj na avstrijski strani predora proti Sloveniji je dolg štiri kilometre.

Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj dolg približno en kilometer.

Ponekod po Sloveniji močno dežuje, zato je potrebno prilagoditi hitrost in varnostno razdaljo.

Do 21. ure, na nekaterih primorskih cestah pa do 22. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol.

Do ponedeljka bo promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan. Čakalne dobe na mejnih prehodih so daljše kot običajno, proti mejnim prehodom nastajajo daljši zastoji.

Osebna vozila čakajo na mejnem prehodu Gruškovje pri vstopu štiri ure, pri izstopu eno do dve uri, na mejnem prehodu Jelšane pri vstopu do eno uro, pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Petrina pri vstopu do 30 minut, pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Starod pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Bistrica ob Sotli pri izstopu eno do dve uri, na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu in izstopu eno do dve uri ter na mejnem prehodu Metlika pri vstopu uro in pol, pri izstopu pa do eno uro.

V Ljubljani je med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaradi del zaprta Tržaška cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem/vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021