Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 1. avgusta - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se povsod po Sloveniji pojavljajo nevihte in močnejši nalivi. Voznike opozarjajo, naj ne ustavljajo pod nadvozi in v predorih.

Osebna vozila čakajo na mejnem prehodu Gruškovje pri izstopu in vstopu tri ure, na mejnem prehodu Žuniči pri izstopu tri ure, na mejnem prehodu Jelšane pri vstopu eno do dve uri, pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Metlika pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Starod pri vstopu do eno uro, pri izstopu več kot dve uri, na mejnem prehodu Dragonja pri vstopu in izstopu eno do dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje pri vstopu eno do dve uri in pri izstopu do eno uro, ter na mejnem prehodu Zavrč pri vstopu in izstopu do eno uro.

Na dolenjski avtocesti je med Novim mestom in Karteljevim proti Ljubljani zaradi prometne nesreče oviran promet.

Na štajerski avtocesti je med priključkoma Celje/center in zahod promet oviran proti Ljubljani zaradi povožene živali.

Na podravski avtocesti je pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški zastoj dolg približno sedem do osem kilometrov.

Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre.

Zastoji pred mejnimi prehodi proti Hrvaški so pred Dobovcem (dva do tri kilometre), pred Jelšanami (šest kilometrov) in pred Dragonjo (šest kilometrov).

Do ponedeljka bo promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan. Čakalne dobe na mejnih prehodih so veliko daljše kot običajno, na cestah proti nekaterim mejnim prehodom nastajajo daljši zastoji.

Do 21. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na nekaterih primorskih cestah velja omejitev do 22. ure.

V Ljubljani je med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaradi del zaprta Tržaška cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

tep/tep
© STA, 2021