Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 1. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

LIZBONA - Lizbonski Sporting je zmagovalec portugalskega nogometnega superpokala. Za deveto lovoriko v tem tekmovanju so v soboto zvečer ugnali Brago z 2:1. Član Sportinga je tudi slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar, ki pa ni bil v kadru lizbonskega velikana. Sedemindvajsetletni Šporar je prvi del minule sezone preživel pri Sportingu, nato pa ga je klub posodil prav k Bragi, kjer je v 21 nastopih dosegel tri gole. Braga je imela po koncu sezone možnost za odkup Šporarjeve pogodbe, a se zato ni odločila. Ljubljančan se je tako vrnil v Lizbono, kjer čaka na morebitni prestop, saj po poročanju slovenskih medijev Sporting nanj ne računa več. To je bil deveti naslov za Sporting, več lovorik v tem tekmovanju ima le Porto, 22.

LEEDS - V 78. letu starosti je v soboto umrl nekdanji angleški reprezentančni branilec Terry Cooper, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Levi bočni nogometaš je za Anglijo zbral 20 nastopov, igral pa je na svetovnem prvenstvu leta 1970 v Mehiki. Večino kariere je igral pri Leedsu, za katerega je med letoma 1964 in 1975 zbral 351 nastopov in dosegel 11 golov, od tega enega tudi za naslov v finalu angleškega ligaškega pokala leta 1968 proti Arsenalu.

ATLANTA - V finalu teniškega turnirja v Atlanti (638,385 ameriških dolarjev) bosta igrala domačina. Američan Brandon Nakashima je v polfinalu ugnal Finca Emila Ruusuvuorija s 3:6, 6:4 in 6:3, šesti nosilec John Isner pa je s 7:6 (4), 5:7 in 6:3 izločil rojaka Taylorja Fritza, petega igralca turnirja. Šestintridesetletni in 2,08 m visoki Isner bo igral za svojo sedmo turnirsko zmago, 17 let mlajši in 23 cm nižji Nakashima pa za prvo.

KITZBÜHEL - Norvežan Casper Ruud je zmagovalec teniškega turnirja v avstrijskem Kitzbühelu z denarnim skladom 481.270 evrov. V finalu, ki so ga zaznamovale številne prekinitve zaradi dežja, je s 6:1, 4:6, 6:3 ugnal Španca Pedra Martineza in osvojil peto lovoriko v karieri, od tega četrto letos. Vse je osvojil na peščeni podlagi.

TOKIO - Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu so danes poročali o 18 novih primerih okužbe z novim koronavirusom. S tem se je število okužb, povezanih z igrami, v času od 1. julija povzpelo na 259. Med novo okuženimi je bil tudi en športnik, so navedli organizatorji. O najvišjem dnevnem številu novih okužb so doslej na igrah, ki so se na Japonskem začele 23. julija, poročali v petek, to je 27. Športnikov je med okuženimi le manjši delež, doslej so okužbo potrdili pri 24.

ad/jz/alz/ad
© STA, 2021