Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V številnih mestih na ulice nasprotniki zajezitvenih ukrepov

Pariz/Rim/Berlin/Locarno/Tel Aviv, 1. avgusta - V več evropskih mestih, pa tudi v izraelskem Tel Avivu, so včeraj potekali množični protesti nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 in strožjih zajezitvenih ukrepov, za katere se spričo ponovnega naraščanja okužb z novim koronavirusom, predvsem zaradi različice delta, odloča vse več držav. V Nemčiji so oblasti proteste prepovedale.

Francija, Pariz.
V več evropskih mestih, pa tudi v Izraelu, so v soboto potekali množični protesti nasprotnikov cepljenja proti covidu-19 in strožjih zajezitvenih ukrepov, za katere se spričo ponovnega naraščanja okužb z novim koronavirusom, predvsem zaradi različice delta, odloča vse več držav.
Foto: Sadak Souici/ZUMA/dpa

Največ protestnikov, kar 204.000, se je znova zbralo na ulicah številnih francoskih mest. Na več protestih so izbruhnili izgredi, ponekod je policija uporabila vodne topove in solzivec.

V Italiji se je na tisoče protestnikov med drugim zbralo v Rimu, Milanu, Firencah, Padovi, Bologni, Genovi in Neaplju. V Švici so protestirali v Locarnu.

V nemški prestolnici je medtem sodišče prepovedalo več za ta konec tedna napovedanih protestov, ki naj bi se jih po napovedih organizatorjev udeležilo več deset tisoč ljudi.

jav/bdo/jav
© STA, 2021