Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 31. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi okvare tovornega vozila zaprt vozni pas na vipavski hitri cesti med pokritim vkopom Rebrnice ena in razcepom Nanos proti Razdrtemu.

Zastoj je nastal na primorski avtocesti med Postojno in Brezovico na posameznih odsekih proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 15 do 20 minut. Prilagodite hitrost in varnostno razdaljo! Sedem kilometrov dolg zastoj je na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Zastoj dolg en kilometer in 500 metrov je tudi na dolenjski avtocesti med priključkom Brežice in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. Ravno tako je na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški nastal zastoj dolg približno en kilometer. Na glavni cesti Tržič-Ljubelj, pred predorom Ljubelj proti Avstriji, občasno zapirajo predor zaradi kontrole na avstrijski strani. Zastoja sta še zabeležena na regionalni cesti Jesenice-Hrušica, pri avtocestnem priključku Jesenice zahod, ter na cesti Mojstrana-Hrušica.

Vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo na mejnih prehodih Vinica, Petrina in Jelšane čakajo približno dve uri, na mejnem prehodu Metlika pa do eno uro. Pri izstopu iz države osebna vozila na mejnem prehodu Vinica čakajo več kot šest ur, na prehodu Metlika približno 4 ure in pol, na prehodih Jelšane in Petrina pa štiri ure. Do ponedeljka bo promet med Avstrijo in Hrvaško v obe smeri močno povečan. Čakalne dobe na mejnih prehodih so veliko daljše od običajnih, na cestah proti nekaterim mejnim prehodom nastajajo daljši zastoji. Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih.

Danes do 19. ure bo v Celju zaradi asfaltiranja zaprta Dečkova cesta pri križišču z Mariborsko cesto.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

V Ljubljani bo med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta do 1. avgusta.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021