Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 8.10 uri

Ljubljana, 31. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj dolg deset kilometrov nastal na dolenjski avtocesti med priključkom Drnovo in mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški. Zastoj dolg šest kilometrov je tudi na podravski avtocesti med priključkom Podlehnik in mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški.

Dva kilometra dolg zastoj je še na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji. Vozniki, namenjeni proti Kranjski Gori, lahko uporabijo že izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Na avstrijski strani predora Karavanke proti Sloveniji je zastoj dolg 11 kilometrov. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo. Na avstrijski strani prehoda Šentilj proti Sloveniji pa je zastoj dolg en kilometer.

Vozniki osebnih vozil morajo pri izstopu iz države na mejnih prehodih Dobovec, Gruškovje, Jelšane, Obrežje in Starod čakati več kot dve uri. Pri vstopu v državo je čakalna doba na mejnem prehodu Obrežje eno uro, na mejnem prehodu Gruškovje pa več kot dve uri. Zaradi povečanega prometa iz smeri Avstrije, se bodo čakalne dobe na mejnih prehodih s Hrvaško, tekom dneva še podaljševale. Preden se odpravite na pot, preverite stanje na cestah in mejnih prehodih.

Omejitev tovornega prometa je danes, do 13. ure, na nekaterih primorskih cestah. Do 18. ure, velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone. Danes bo zaradi prireditve, med 9. in 12. uro zaprta cesta čez prelaz Vršič pri Ruski kapelici.

Danes, med 5. in 19. uro, bo v Celju zaradi asfaltiranja zaprta Dečkova cesta pri križišču z Mariborsko cesto.

Danes, do 17. ure, bo zaprta regionalna cesta Jereka-Jezero, med Bohinjsko Češnjico in Jereko. Obvoz je urejen preko Bohinjske Bistrice.

V Ljubljani bo med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta do 1. avgusta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

stu/stu
© STA, 2021