Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 30. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste sta se zgodili prometni nesreči na primorski avtocesti med Postojno in počivališčem Ravbarkomanda v smeri proti Ljubljani, kjer je zaprt prehitevalni pas, in pred počivališčem Studenec proti Ljubljani, kjer je zaprt vozni pas. Nastal je zastoj do razcepa Nanos.

Prometni nesreči sta se zgodili tudi na štajerski avtocesti na izvozu Vransko iz smeri Maribora, kjer je oviran promet, in na glavni cesti Ljubljana-Litija, ki je zaprta pri odcepu za Ribče. Za osebna vozila je možen obvoz po lokalnih cestah.

Zastoj je na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Uncem in Brezovico proti Ljubljani. Potovalni čas se podaljša za 10-15 minut.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal tri kilometre in pol dolg zastoj.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal štiri kilometre dolg zastoj. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod/Lipce.

Zastoji so tudi na cestah proti mejnim prehodom Starod, Jelšane in Metlika.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Gruškovje do štiri ure, na Dobovcu do 40 minut in na Jelšanah do eno uro. Za izstop pa na Gruškovju do pol ure, na Starodu do tri ure, na Petrini do dve uri ter na Dobovcu in Jelšanah do ene ure.

V soboto bo med 9. in 12. uro zaradi prireditve zaprt prelaz Vršič pri Ruski kapelica.

Do sobote bo zaradi del zaprta regionalna cesta Jereka-Jezero med Bohinjsko Češnjico in Jereko. Obvoz je urejen preko Bohinjske Bistrice.

Do nedelje bo v Ljubljani med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem/vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/aos
© STA, 2021