Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 30. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so prometne nesreče zgodile na štajerski avtocesti med počivališčem Zima in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani, na Šmartinski cesti v križišču s Kodrovo ulico in na pomurski avtocesti, kjer je zaprt vozni pas med pokritim vkopom Močna in priključkom Lenart proti Lendavi.

Zastoj je na primorski avtocesti na posameznih odsekih med Postojno in Brezovico proti Ljubljani. Potovalni čas se zato podaljša za več kot pol ure.

Na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal tri kilometre in pol dolg zastoj.

Na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji je nastal dva kilometra in pol dolg zastoj. Za Kranjsko Goro je priporočen izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Predor občasno zapirajo.

Zastoji so na cestah Lesce-Bled, Izola-Strunjan-Lucija, Podgrad-mejni prehod Starod in Dolenje pri Jelšanah-mejni prehod Jelšane.

Zaradi popoldanske prometne konice je upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Vozniki osebnih vozil čakajo za vstop v državo na mejnem prehodu Jelšane do tri ure, na Gruškovju več kot dve uri ter na Petrini in Obrežju do eno uro. Za izstop pa na Starodu do tri ure in pol, na Petrini in Obrežju do eno uro, na Jelšanah in Gruškovju pa več kot dve uri. Vozniki tovornih vozil čakajo na Obrežju za izstop iz države do eno uro.

V soboto bo med 9. in 12. uro zaradi prireditve zaprt prelaz Vršič pri Ruski kapeli.

Do sobote bo zaradi del zaprta regionalna cesta Jereka-Jezero med Bohinjsko Češnjico in Jereko. Obvoz je urejen preko Bohinjske Bistrice.

Do nedelje bo v Ljubljani med Langusovo ulico in Bleiweisovo cesto zaprta Tržaška cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Kosez proti Zadobrovi.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem/vzhod in Dramljami v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

kld/kld
© STA, 2021