Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V industrijskem kompleksu v Leverkusnu začeli preiskavo eksplozije

Leverkusen, 29. julija - V industrijskem kompleksu v nemškem mestu Leverkusen so danes začeli preiskavo torkove eksplozije. Pri tem so po navedbah državnega tožilstva in policije v Kölnu našli tri trupla, medtem ko dve osebi še pogrešajo. Število smrtnih žrtev eksplozije je tako naraslo na pet, 31 ljudi pa je bilo poškodovanih.

Nemčija, Leverkusen.
V kemični tovarni v Leverkusnu na zahodu Nemčije je prišlo do eksplozije. Kot so sporočili iz podjetja, je bilo pri tem več zaposlenih poškodovanih, pet pa jih pogrešajo. Nastala je tudi nevarnost za okolico. Zaradi uhajanja strupenih plinov so oblasti prebivalce pozvale, naj ostanejo v zaprtih prostorih in ne odpirajo oken.
Foto: dpa/STA

Preiskovalci so lahko dva dni po eksploziji in požaru, ki ga je ta povzročila, danes končno vstopili v poslopje. Tiskovni predstavnik kölnske policije je že zjutraj povedal, da je vprašanje, ali bodo sploh lahko vstopili v vse dele poslopja, saj obstaja nevarnost zrušitve in onesnaženosti s strupenimi kemikalijami.

Tožilstvo je sicer v sredo uvedlo preiskavo zaradi uboja iz malomarnosti. Preiskovali bodo tudi, ali je bila eksplozija posledica malomarnosti.

jav/blm/mlj/ms/jav
© STA, 2021