Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V industrijskem kompleksu v Leverkusnu začeli preiskavo eksplozije

Leverkusen, 29. julija - V industrijskem kompleksu v nemškem mestu Leverkusen so danes začeli preiskavo eksplozije, ki je v torek zahtevala dve smrtni žrtvi, še 31 ljudi pa je bilo poškodovanih, je danes sporočila kölnska policija.

Nemčija, Leverkusen.
V kemični tovarni v Leverkusnu na zahodu Nemčije je prišlo do eksplozije. Kot so sporočili iz podjetja, je bilo pri tem več zaposlenih poškodovanih, pet pa jih pogrešajo. Nastala je tudi nevarnost za okolico. Zaradi uhajanja strupenih plinov so oblasti prebivalce pozvale, naj ostanejo v zaprtih prostorih in ne odpirajo oken.
Foto: dpa/STA

Preiskovalci so lahko dva dni po eksploziji in požaru, ki ga je ta povzročila, vstopili v poslopje, je sporočil tiskovni predstavnik policije. Poleg policistov v preiskavi sodelujejo tudi kriminalisti, uslužbenci oblasti, pristojnih za okolje, in predstavniki podjetja Currenta, ki upravlja kompleks.

Tiskovni predstavnik kölnske policije je povedal, da je vprašanje, ali bodo lahko vstopili v vse dele poslopja, saj obstaja nevarnost zrušitve in onesnaženosti s strupenimi kemikalijami.

Tožilstvo je včeraj uvedlo preiskavo zaradi uboja iz malomarnosti.

blm/mlj/blm
© STA, 2021