Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 28. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi popoldanske prometne konice zgoščen in upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč, na mejnih prehodih s Hrvaško pa se pojavljajo čakalne dobe.

Zaradi predmetov na vozišču je promet oviran na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko ter pred počivališčem Studenec proti Kopru.

Na dolenjski avtocesti pred mejnim prehodom Obrežje je prišlo do zastoja tovornih vozil proti Hrvaški v dolžini enega kilometra.

Na mejnem prehodu Gruškovje se za vstop v državo z osebnim vozilom čaka več kot dve uri.
Na mejnem prehodu Obrežje se z osebnim vozilom za vstop v državo čaka do pol ure, prav tako pa se pol ure čaka za izstop iz države. Za tovorna vozila je pri vstopu v državo čakalna doba na tem mejnem prehodu več kot dve uri, pri izstopu pa eno do dve uri.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča. Zaprta sta izvoz in uvoz Tomačevo iz smeri Podutika proti Novim Jaršam.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Na štajerski avtocesti promet med Celjem vzhod in Dramljami, v obe smeri poteka po eni polovici avtoceste.
Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021