Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V pasji vročini ustrezno poskrbimo za ljubljenčke in druge živali

Ljubljana, 28. julija - Izjemno visokim temperaturam pogosto rečemo tudi pasja vročina. Vendar pa takšna vročina psom in ostalim štirinožcem ni ravno pogodu. Živali, za katere skrbimo, v takšnih razmerah nujno potrebujejo pomoč, saj jih vsako leto ogromno trpi in pogine zaradi vročine in pomanjkanja vode, so opozorili v mednarodni neprofitni organizaciji PETA.

Hrvaška, Zagreb.
Vročina močno vpliva tudi na počutje živali, zato morajo njihovi skrbniki poskrbeti, da bodo vedno imele dovolj vode, zagotoviti pa jim morajo tudi možnost, da se lahko umaknejo v senco.
Foto: Hina/STA
Arhiv STA

Lastnike oziroma skrbnike ljubljenčkov in drugih živali zato zlasti pozivajo, naj jim zagotovijo ustrezno oskrbo z vodo ter zaščito pred žgočim soncem. Posebej opozarjajo, da živali ne smemo puščati v avtomobilu. Če kaj takšnega opazimo v katerem drugem vozilu, pa o tem obvestimo policijo.

Na sprehode ljubljenčke pospremimo v hladnejših jutranjih in večernih urah, nikakor pa ne v najhujši vročini. Na ta način jih lahko obvarujemo pred toplotnim udarom, so še navedli.

pa/apo
© STA, 2021