Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 23. julija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče oviran promet na pomurski avtocesti med pokritim vkopom Močna in Lenartom proti Lendavi.

Na glavni cesti Ljubljana - Kočevje je zaradi prometne nesreče pri Turjaku promet urejen izmenično enosmerno.

Promet je upočasnjen na posameznih odsekih primorske avtoceste od Postojne do Ljubljane, na posameznih odsekih nastajajo zastoji. Potovalni čas se podaljša za približno eno uro. Zastoj nastaja tudi v nasprotni smeri na razcepu Kozarje.

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji dva kilometra in pol dolg zastoj. Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce.

Na dolenjski avtocesti je pred mejnim prehodom Obrežje proti Hrvaški, kilometer in pol dolg zastoj tovornih vozil.

Na podravski avtocesti pred Gruškovjem proti Hrvaški je zastoj dolg 600 metrov.

Zastoj je tudi na glavni cesti Lesce - Bled.

Na mejnem prehodu Gruškovje vozniki osebnih vozil pri vstopu v državo čakajo več kot dve uri, pri izstopu pa do ene ure. Na mejnem prehodu Jelšane čakajo do pol ure pri vstopu in do dve uri pri izstopu. Na mejnem prehodu Metlika vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo čakajo do dve uri. Na mejnem prehodu Obrežje jeza osebna vozila pri vstopu in izstopu enourna čakalna doba, tovorna vozila pa eno uro čakajo pri izstopu iz države. Na mejnem prehodu Petišovci pa vozniki osebnih vozil čakajo pri izstopu do ene ure.

Ponekod na Štajerskem nastajajo krajevne nevihte z močnejšimi nalivi in sunki vetra. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti, povečajte varnostno razdaljo in ročno prižgite luči. Ustavljanje v predorih in pod nadvozi je nevarno in prepovedano!

Na hitri cesti skozi Maribor bo v soboto med 7. in 18. uro zaprt izvoz Maribor center, na Meljsko cesto iz smeri Maribora.

Vipavska hitra cesta H4 bo med Selom in Šempetrom v obe smeri zaprta od sobote od 5. ure, do nedelje do 22. ure. Obvoz bo urejen po regionalnih cestah.

Na ljubljanski severni obvoznici je med Bežigradom in Novimi Jaršami oviran promet zaradi obnove vozišča.

Na dolenjski avtocesti je med Obrežjem in Drnovim promet urejen po polovici avtoceste dvosmerno. Zaprto je tudi počivališče Čatež proti Ljubljani.

Do 25. julija bo v Ljubljani zaprta Bleiweisova cesta od križišča s Tržaško cesto do Tobačne ulice. Obvoz je po Šubičevi ulici, Slovenski in Aškerčevi cesti.

Cesta Kranj - Podtabor bo v Bistrici zaprta do 20. ure.

V Kranju bodo v soboto med 14.30 in 22. uro ter v nedeljo med 13.30 in 17.45 kratkotrajne popolne zapore nekaterih cest.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021