Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16.30 uri

Ljubljana, 30. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je Gorenjska avtocesta zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Naklo in Kranj zahod proti Ljubljani. Možen je izvoz Naklo iz smeri Jesenic, uvoz Naklo proti Ljubljani pa je zaprt. Promet je preusmerjen na regionalno cesto.

Nastal je zastoj dolg 2 kilometra. Obvoz za osebna vozila je možen tudi po regionalnih cestah na relacijah Podtabor-Naklo-Kranj ali Podtabor-Tržič-Golnik-Kranj.

Na severni ljubljanski obvoznici med Savljami in Tomačevem proti Zadobrovi.

Promet je povečan zaradi popoldanske konice na mestnih obvoznicah in cestah iz mestnih središč.

Čakalne dobe na mejnem prehodu Gruškovje so pri vstopu v državo za osebna vozila do pol ure, za tovorna vozila pa do tri ure. Za izstop iz države je za osebna vozila čakalna doba pol ure. Na mejnem prehodu Jelšane je za osebna vozila pri vstopu v državo čakalna doba pol ure. Na mejnem prehodu Gruškovje pa je čakalna doba za tovorna vozila pri vstopu v državo dve uri.

V turistični sezoni, torej do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše v smeri Zadobrove promet poteka po dveh zoženih pasovih. Zaprt pa je tudi izvoz Tomačevo iz smeri Zadobrove. Tranzitni promet za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse je med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

nns/nns
© STA, 2021