Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 28. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti zaprt počasni pas med obema priključkoma za Trebnje proti Ljubljani, prihaja pa tudi do zastojev, in sicer na severni ljubljanski obvoznici pred izvozom Tomačevo proti Kosezam ter na štajerski avtocesti pred priključkom Maribor center proti Šentilju.

Mejni prehod Holmec bo zaprt danes med 8. in 22. uro, z obvozom preko mejnega prehoda Vič.

Čakalne dobe so na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Za tovorna vozila pri vstopu v državo je čakalna doba le na mejnem prehodu Obrežje, kjer je čakalna doba med eno in dvemi urami. Za osebna vozila, ki vstopajo v državo, je čakalna doba na mejnih prehodih Obrežje, Dragonja, Jelšane, Sečovlje ter Starod do pol ure.

V turistični sezoni do prvega konca tedna v septembru velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Cesta Ljubljana-Črna vas bo predvidoma do konca avgusta zaprta pri križišču z Ižansko cesto z obvozom po lokalnih cestah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše v smeri Zadobrove promet poteka po dveh zoženih pasovih. Zaprt pa je tudi izvoz Tomačevo iz smeri Zadobrove. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko je prepovedan.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo do 30. junija vsak dan med 7. in 17. uro popolna zapora pri Hrastniku.

rf/rf
© STA, 2021