Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Ljubljana, 27. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste zaradi nesreče na razcepu Srmin proti Ljubljani nastaja zastoj. Tudi sicer je promet s Primorske proti Ljubljani povečan, zato na več odsekih zato poteka upočasnjeno. Prav tako je zaprta regionalna cesta Spodnje Gorje-Kočna.

Poleg tega je zaprt prehitevalni pas na štajerski avtocesti pred priključkom Sneberje proti Celju.

Promet je povečan iz smeri Primorske proti Ljubljani, na več odsekih zato poteka upočasnjeno. Zastoj je na cesti Lucija-Strunjan ter Šmarje-Koper.

Promet je pri vstopu v državo za osebna vozila povečan, ponekod so čakalne dobe daljše od ene ure. Na mejnem prehodu Obrežje se tako čaka eno do dve uri, na mejnem prehodu Dragonja do ene ure, na mejnem prehodu Petrina eno uro, na mejnem prehodu Sočerga do 45 minut, na prehodu Gruškovje pa okoli 30 minut.

V Črnomlju bo zaradi Jurjevanja zaprta cesta Črnomelj-Kanižarica do 28. junija do 1. ure.

Danes med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na Primorskem omejitev velja do 22. ure.

V turistični sezoni, torej do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo do 30. junija, popolna zapora pri Hrastniku vsak dan med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021