Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 27. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na dolenjski avtocesti promet oviran pred Bičem v smeri proti Ljubljani. Pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je nastal zastoj v dolžini približno dveh kilometrov, povečan promet iz smeri Primorske proti Ljubljani pa na več odsekih poteka upočasnjeno.

Promet pri vstopu v državo je povečan, zato prihaja do čakalnih dob za osebna vozila. Na mejnem prehodu Obrežje je čakalna doba za vstop eno do dve uri, na mejnem prehodu Dragonja nekaj čez eno uro, kot tudi na mejnem prehodu Sečovlje. Na mejnem prehodu Gruškovje je čakalna doba okoli ene ure, na mejnem prehodu Dobovec pa okoli pol ure.

V Črnomlju bo zaradi Jurjevanja zaprta cesta Črnomelj-Kanižarica do 28. junija do 1. ure.

Danes med 8. in 21. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na Primorskem omejitev velja do 22. ure.

V turistični sezoni, torej do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter za avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo do 30. junija popolna zapora pri Hrastniku vsak dan med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021