Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Janša s predsednikom Evropskega sveta danes na Bledu

Bled, 26. junija - Predsednik Evropskega sveta Charles Michel, ki se je sinoči udeležil osrednje državne proslave ob 30-letnici slovenske samostojnosti, je obisk danes nadaljeval na Bledu, kjer se je srečal s premierjem Janezom Janšo.

Bled.
Predsednik Evropskega sveta Charles Michel, ki se je sinoči udeležil osrednje državne proslave ob 30. obletnici slovenske samostojnosti, je svoj obisk danes nadaljeval na Bledu, kjer se je srečal s premierjem Janezom Janšo.
Foto: Twitter/vlada Republike Slovenije

To so skupaj s krajšim videom objavili v Bruslju, na Twitterju pa je posnetek ter fotografije Janše in Michela na Bledu objavila tudi slovenska vlada. Obenem se je predsedniku Evropskega sveta zahvalila za obisk v Sloveniji in zapisala, da nam je v veliko čast, da smo skupaj proslavili 30. obletnico samostojne Slovenije.

Michel se je Janši prav tako na Twitterju danes zahvalil za prisrčen sprejem v Sloveniji in dodal, da se veseli sodelovanja s slovenskim predsedstvom Svetu EU.

Janša je sicer na sinočnji proslavi od portugalskega zunanjega ministra Augusta Santosa Silve simbolično prevzel štafeto predsedovanja Svetu EU.

jav/vb/jav
© STA, 2021