Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 26. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi nesreče pred Senožečami in Razdrtim v smeri proti Ljubljani zaprt počasni pas, promet na cesti Laško-Zidani Most pri Velikem Širju pa je zaradi gašenja požara, promet urejen izmenično enosmerno.

Trenutno je po državi več zastojev. Na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je zastoj v dolžini enega kilometra. Pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je zastoj, dolg približno kilometer in pol, pred mejnim prehodom Šentilj proti Avstriji pa prav tako kilometer in pol.

Na številnih mejnih prehodih so daljše čakalne dobe za osebna vozila, na nekaterih tudi več kot dve uri. Na mejnem prehodu Gruškovje se tako za vstop v državo čaka več kot dve uri, za izstop pa do ene ure. Na mejnem prehodu Zgornji Leskovec se čaka za vstop in izstop iz države okoli pol ure. Na mejnem prehodu Jelšane je čakalna doba za vstop v državo okoli tri četrt ure, na mejnem prehodu Dobovec pa se prav tako čaka tri četrt ure za izstop iz države.

V Črnomlju bo zaradi Jurjevanja zaprta cesta Črnomelj-Kanižarica do 28. junija do 1. ure.

Danes do 13. ure velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na Primorskem omejitev velja do 16. ure.

V turistični sezoni, od danes, 26. junija, pa vse do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo do 30. junija vsak dan med 7. in 17. uro popolna zapora pri Hrastniku.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021