Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Ljubljana, 26. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so na številnih mejnih prehodih daljše čakalne dobe, na nekaterih tudi več kot eno uro.

Na koncu podravske avtoceste pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški je nastal zastoj osebnih vozil v dolžini dveh kilometrov.

Daljše čakalne dobe so na številnih mejnih prehodih, na nekaterih tudi več kot eno uro. Za vstop v državo je čakalna doba na mejnem prehodu Gruškovje in sicer dve uri in pol za tovorna vozila. Za izstop osebnih vozil iz države pa je na mejnih prehodih Dobovec, Starod in Zgornji Leskovec čakalna doba do ene ure, na mejnih prehodih Jelšane ter Gruškovje pa okoli ure in pol.

V Črnomlju bo zaradi Jurjevanja zaprta cesta Črnomelj - Kanižarica do 28. junija do 1. ure.

Danes, 26. junija, med 8. in 13. uro velja omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega sedem ton in pol. Na Primorskem omejitev velja do 16. ure. V turistični sezoni, od danes, 26. junija, pa do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tri tone in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo do 30. junija popolna zapora pri Hrastniku vsak dan med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

rf/rf
© STA, 2021