Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Ljubljana, 25. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na primorski avtocesti približno kilometer pred Postojno povožena srna ovira promet. Zaradi prometne nesreče je promet oviran za priključkom Brezovica proti Kopru.

Po celotni primorski avtocesti je promet proti Kopru močno povečan. Na posameznih odsekih nastajajo zastoji. Pot se med Ljubljano in Koprom lahko podaljša za 10 do 15 minut.

Na gorenjski avtocesti je zastoj na izvozu Lesce in naprej po cesti proti Bledu.

Na mejnem prehodu Petrina osebna vozila za izstop čakajo tri ure, na mejnem prehodu Vinica do dve uri, na mejnima prehodoma Jelšane in Novokračine pa do ene ure. Na mejnem prehodu Dragonja vozniki osebnih vozil pri vstopu v Slovenijo čakajo do ene ure.

V Črnomlju je zaradi Jurjevanja do 28. junija do 1. ure zaprta cesta Črnomelj - Kanižarica.

V Ljubljani bodo zaradi državne proslave med 16. in 24. uro zaprte posamezne ulice v centru mesta: Valvasorjeva, Šubičeva, Beethovnova in Tomšičeva ulica ter Erjavčeva cesta.

Danes zaradi praznika do 21. ure velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V času turistične sezone, od sobote, 26. 6. 2021, pa do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo pri Hrastniku do 30.junija vsakodnevna popolna zapora v času med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021