Razmere na slovenskih cestah ob 8. uri

Ljubljana, 25. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi prometne nesreče pri Logu proti Kopru zaprt prehitevalni pas. Nastal je sedem kilometrov dolg zastoj od ljubljanske obvoznice proti Vrhniki, potovalni čas se podaljša za eno uro.

Na mejnem prehodu Dragonja vozniki osebnih vozil za izstop iz države čakajo do dve uri, na mejnem prehodu Metlika do uro in pol, na mejnih prehodih Gruškovje, Jelšane in Novokračine pa do ene ure.

V Črnomlju je zaradi Jurjevanja do 28. junija do 1. ure zaprta cesta Črnomelj - Kanižarica.

V Ljubljani bodo zaradi državne proslave med 16. in 24. uro zaprte posamezne ulice v centru mesta: Valvasorjeva, Šubičeva, Beethovnova in Tomšičeva ulica ter Erjavčeva cesta.

Danes zaradi praznika med 8. in 21. uro velja omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V času turistične sezone, od sobote, 26. 6. 2021, pa do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo pri Hrastniku do 30.junija vsakodnevna popolna zapora v času med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021