Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Razmere na slovenskih cestah ob 16. uri

Ljubljana, 24. junija - Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče pri Dolenji Brezovici zaprta cesta Podpeč - Rakitna. V Ljubljani na Tržaški cesti je zaradi nesreče promet oviran v križišču z avtocestnim priključkom Vič.

Na dolenjski avtocesti je zaradi okvare vozila zaprt prehitevalni pas med predoroma Debeli hrib in Mali Vrh proti Novemu mestu.

Na ljubljanski obvoznici so zastoji iz smeri Gorenjske, Štajerske in Dolenjske proti Primorski. Predor Golovec občasno zapirajo iz smeri Bizovika proti razcepu Malence.

Zaradi popoldanske prometne konice je upočasnjen promet na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

Na mejnih prehodih Dobovec, Jelšane, Novokračine, Petrina in Sočerga je za osebna vozila enourna čakalna doba pri izstopi iz države.

Jutri bo zaradi praznika med 8. in 21. uro veljala omejitev prometa za tovorna vozila z največjo dovoljeno maso nad sedem ton in pol.

V času turistične sezone, od sobote, 26. 6. 2021, pa do prvega konca tedna v septembru, velja omejitev za tovorna vozila tudi ob sobotah.

Danes ponoči bo med 20.30 in 5. uro zaprta ljubljanska vzhodna obvoznica med Zaloško in Zadobrovo zaradi montaže nadhoda, popolna zapora bo v obe smeri. Obvoz bo po ljubljanski severni obvoznici.

Na ljubljanski vzhodni obvoznici poteka obnova priključka Industrijska cona Moste, Letališka cesta.

Na ljubljanski severni obvoznici zaradi obnove vozišča med priključkoma Bežigrad in Nove Jarše promet v obe smeri poteka po dveh zoženih pasovih. Tranzitni promet je za tovorna vozila nad tremi tonami in pol ter avtobuse med Štajersko in Primorsko v obe smeri preusmerjen na ljubljansko vzhodno in južno obvoznico.

Na cesti Trbovlje-Boben-Hrastnik bo pri Hrastniku do 30.junija vsakodnevna popolna zapora v času med 7. in 17. uro.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

aos/aos
© STA, 2021