Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Z zbirko Gastronomija Slovenije tudi do boljše promocije države

Ljubljana, 23. junija - Vsi, ki jih zanima slovenska gastronomska kulturna dediščina, se bodo razveselili zbirke štirih knjig etnologa Janeza Bogataja Gastronomija Slovenije. Predstavljajo štiri gastronomske makroregije Slovenije, ki so osrednja Slovenija z Ljubljano, panonska, alpska in sredozemska Slovenija, je Bogataj povedal na današnji predstavitvi.

Slovenija ima kar 24 gastronomskih regij, kar jo uvršča v sam svetovni vrh, je dejal. Zbirka vključuje vseh 24 skupaj z njihovimi 430 izbranimi živili, jedmi in pijačami, ki so predstavljeni z zgodbami, recepti in barvnimi fotografijami. V njej tako denimo lahko poiščemo recept za srno po bohinjsko ali leteče žgance.

Minister za kmetijstvo Jože Podgoršek mu je pritrdil, da je vsebina zbirke izjemno pomembna za našo državo. Gastronomija, turizem in gostinstvo so namreč njen zelo dober promotor.

pse/ako/ako
© STA, 2021