Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Naj planinska pot 2021 je pot s Kranjske koče na Ledinah na Koroško Rinko

Ljubljana, 23. junija - Naj planinska pot 2021 je postala ena najlepših, a tudi najzahtevnejših poti v Kamniško-Savinjskih Alpah, pot s Kranjske koče na Ledinah na Koroško Rinko, so sporočili iz Zavarovalnice Triglav. Pot, ki je od leta 2018 sicer zaprta za pohodnike, bodo ob pomoči finančnih sredstev zavarovalnice obnovili predvidoma do konca poletja.

Solčava.
Planinski smerokaz na Okrešlju za cilje v Kamniško-Savinjskih Alpah (Mrzla gora, Turska gora, Koroška Rinka, Brana, Koča na Kamniškem sedlu, Kranjska koča, Cojzova koča).
Foto: Aljoša Rehar/STA
Arhiv STA

Po besedah Mihe Marenča iz Planinskega društva Kranj je treba obnoviti celotno dolžino poti. Tekom obnove bodo na poti na novo označene markacije, nameščena bodo tudi nova varovala - tako jeklenice kot klini.

Z akcijo Očistimo naše gore, ki poteka pod okriljem Zavarovalnice Triglav in v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, želijo organizatorji ozaveščati o pomenu dela markacistov - prostovoljcev, ki skrbijo za urejenost okoli 10.000 kilometrov planinskih poti po vsej državi.

rbi/bg
© STA, 2021