Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Primorski poletni festival letos z 80 prireditvami in štirimi premierami

Koper, 15. junija - Že 28. Primorski poletni festival se bo začel 24. junija v amfiteatru Avditorija Portorož s Prešernovim Krstom pri Savici v režiji Katje Pegan. Do konca avgusta se bo na različnih prizoriščih zvrstilo kar 80 prireditev in dogodkov, poleg krsta bodo na sporedu še tri premiere.

Koper, gledališče.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Primorskega poletnega festivala.
Predsednica društva PPF Neva Zajc, direktorica koprskega gledališča Katja Pegan, koordinatorka festivala Vanja Korenč, programski vodja festivala Festil Tommaso Tuzzoli in predstavnik Gledališča Koper Matej Sukič.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Koper, gledališče.
Novinarska konferenca s predstavitvijo Primorskega poletnega festivala.
Predsednica društva PPF Neva Zajc, direktorica koprskega gledališča Katja Pegan, koordinatorka festivala Vanja Korenč in programski vodja festivala Festil Tommaso Tuzzoli.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Do konca festivala 31. avgusta se bo zvrstilo kar 80 različnih dogodkov. Festival tradicionalno poteka v vseh štirih istrskih občinah, katerim se letos pridružujejo še Sežana in onkraj meje Trst in Videm.

Direktorica koprskega gledališča Katja Pegan je navedla, da so od ponovnega odprtja 12. maja odigrali že 35 predstav. To po njenem priča o tem, kakšna silna želja je po gledališču.

V sklopu festivala se tudi letos nadaljuje PPF mladi, novost pa je program Pri svetilniku za najmlajše.

miv/av/av
© STA, 2021