Podgoršek ob tradicionalnem slovenskem zajtrku izpostavil pomen lokalne hrane

Ljubljana, 11. junija - Danes je po slovenskih šolah in vrtcih potekal tradicionalni slovenski zajtrk, na mizah je bil kruh, maslo, med, mleko in jabolka, vse domačega izvora. Zajtrka, ki je bil zaradi ukrepov za zajezitev epidemije covida-19 namesto v novembru lani, ko so bile šole in vrtci zaprti, izveden danes, se je udeležilo več državnikov.

Dobrepolje.
Tradicionalni slovenski zajtrk.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Med njimi za prehrano pristojen minister Jože Podgoršek, ki je zajtrkoval z otroki na OŠ Antona Ukmarja v Kopru. Med drugim je poudaril pomen dneva, da se otrokom predstavi razloge in pomen poseganja po lokalni hrani, da je uživanje zajtrka pomemben del zdravega načina življenja.

Zajtrk je potekal 10 leto zapored. Pobudnik projekta je Čebelarska zveza Slovenije, pri njem pa sodeluje več ministrstev in ustanov s področja kmetijstva, šolstva in gospodarstva.

kk/bdo
© STA, 2021