Turistična zveza Slovenije predstavila bonton dopustniškega obnašanja

Ljubljana, 10. junija - Na Turistični zvezi Slovenije so pred začetkom poletne turistične sezoni sestavili bonton dopustniškega obnašanja. Nastal je na podlagi informacij, ki so jih turistična društva posredovala Turistični zvezi Slovenije o tem, kaj jih je pri obiskovalcih v lanski sezoni najbolj motilo.

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Slovenski etnolog Janez Bogataj.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Predsednik TZS Pavle Hevka.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Sekretarka TZS Karmen Burger.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Marija Brložnik s Turistične zveze Velenje.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Mojca Mežek iz Turizma Kranjska Gora.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Slovenski etnolog Janez Bogataj.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Marija Imperl, vodnica v naravi.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Marija Imperl, vodnica v naravi.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Ljubljana, Restavracija JB.
Novinarska konferenca Turistične zveze Slovenije na kateri so predstavili bonton dopustniškega obnašanja ter pomen naziva Gastronomska regija 2021.
Predsednik TZS Pavle Hevka.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Na anketo so se odzvali tudi v Turizmu Kranjska Gora, kjer so po mnenju zveze lep primer dobre prakse glede reševanja problematike obnašanja obiskovalcev. Po besedah Mojce Mežek iz Turizma Kranjska Gora se s to težavo srečujejo že nekaj let, eskalirala pa je lani.

Slovenija pa trenutno nosi tudi naziv Evropska gastronomska regija 2021. V okviru tega naziva so letos že četrtič organizirali izbor za najboljši gastronomski spominek. Po mnenju etnologa Janeza Bogataja je letošnje tekmovanje pokazalo nekaj odličnih rešitev.

rbi/uk/uk
© STA, 2021