Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pravila STA pri spremljanju referendumske kampanje o noveli zakona o vodah

Ljubljana, 4. junija - Slovenska tiskovna agencija (STA) v skladu z zakonom o volilni in referendumski kampanji objavlja pravila spremljanja referendumske kampanje pred referendumom o noveli zakona o vodah, ki bo v nedeljo, 11. julija.

Strunjan.
Slovenska obala, morje, plaža Strunjan.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

V času referendumske kampanje, ki se bo končala 9. julija opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo STA glede načina, obsega in vsebine novinarskih prispevkov skladno z uredniško politiko agencije in profesionalnimi standardi v novinarskih prispevkih v rednem servisu zagotovila verodostojno in uravnoteženo predstavitev referendumske kampanje in mnenj o referendumskem vprašanju.

STA bo po dokončni objavi organizatorjev kampanje zagotovila enkratno enakopravno predstavitev stališč vsakega od njih v obsegu in na način, ki ga bo določilo uredništvo.

STA se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibala objavi vsebin, ki brez dvoma pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

STA bo skladno z uredniško politiko objavljala strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bo navedla izvajalca, metodologijo in naročnika raziskave.

Za plačana referendumska propagandna sporočila bo na voljo poseben servis O-STA. Referendumske oglaševalske vsebine bodo v tem servisu objavljene z navedbo naročnika.

Za vse organizatorje referendumske kampanje veljajo enaki pogoji oglaševanja in cenik, objavljeni na spletni strani https://o-sta.si/.

STA nima vpliva na objavo informacij v drugih servisih in medijih, ki so naročniki agencijskega servisa STA. Drugi servisi in mediji imajo za spremljanje referenduma svoja pravila.

uk/bst
© STA, 2021