Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Opozicija po drugem spodletelem poskusu razrešitve Zorčiča ponovno pozvala na volitve

Ljubljana, 28. maja - Opozicijske LMŠ, SD, Levica, SAB in NeP ocenjujejo, da je današnji že drugi spodleteli koalicijski poskus zamenjave predsednika DZ Igorja Zorčiča pokazatelj, da vlada Janeza Janše v DZ nima absolutne večine. Glasovanje, ki je sovpadalo z začetkom današnjih protivladnih protestov, so označile za poraz oziroma nezaupnico vladi in ponovno pozvale na predčasne volitve.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri med drugim odločajo o predlogu koalicije za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča ter obravnavajo predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ter novelo zakona o davku na dodano vrednost.
Foto: Nik Jevšnik/STA

Nepovezani poslanci so zadovoljni, da se je izjalovil še en obseden poskus koalicije obvladovanja vsega in vsakogar. Današnjih 45 glasov za Zorčičevo razrešitev je po mnenju Levice še en od porazov koalicije. Po mnenju LMŠ je DZ ponovno pokazal Janševi vladi, da ne tolerira njenega ravnanja. Vse to je po oceni SAB pokazatelj, da je čas za predčasne volitve. V SD menijo, da je vlada z glasovanjem dobila nezaupnico, drugo nezaupnico pa prejema na ljubljanskih ulicah.

tvr/apo
© STA, 2021