Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Državni zbor soglasno podprl povišanje nadomestila za starše otrok s posebnimi potrebami

Ljubljana, 28. maja - Državni zbor je danes brez glasu proti podprl predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki prinaša dvig nadomestila za izgubljeni dohodek staršev otrok s posebnimi potrebami. Dodatek se je dvignil s 588 na 736 evrov.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri med drugim odločajo o predlogu koalicije za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča ter obravnavajo predlog spremembe zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih ter novelo zakona o davku na dodano vrednost.
Poslanec NSi Aleksander Reberšek.
Foto: Nik Jevšnik/STA

V društvu Vilijem Julijan so nad sprejetim zakonom izrazili navdušenje. Ustanovitelja društva Gregor in Nina Bezenšek sta v sporočilu za javnost zapisala, da je bil denarni prejemek dolgo časa prenizek, z novim zakonom pa so uspeli izboljšati življenja malih borcev in njihovih družin.

To je bil po njunih besedah le eden od nujno potrebnih korakov za izboljšanje njihovih življenj. Menita, da bi bilo treba urediti tudi področje zagotavljanja družinske asistence in večje dostopnosti terapij.

xc/bs/apo/apo
© STA, 2021