Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Dogovor doslej podpisalo deset sindikatov javnega sektorja

Ljubljana, 28. maja - Dogovor o odpravi nekaterih varčevalnih ukrepov, zamiku izplačilnega dneva ter letošnjem regresu je danes podpisalo deset od nekaj več kot 40 sindikatov javnega sektorja. Eden je dogovor podpisal že dopoldne, ostali pa ob 14. uri.

Ljubljana.
Dogovor o odpravi nekaterih varčevalnih ukrepov, zamiku izplačilnega dneva ter letošnjem regresu je danes podpisalo deset od nekaj več kot 40 sindikatov javnega sektorja.
Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.
Foto: Tatiana Žnidaršič/STA

Kot je dejal minister za javno upravo Boštjan Koritnik, gre za rezultat izjemno konstruktivnega dialoga, tako sindikatov kot vladne strani. Dogovor, ki je bil včeraj sprejet na vladi in danes podpisan, je po njegovih besedah dokaz, da se z dialogom lahko dobi rezultat, ki je v zadovoljstvo obeh strani. Finančne posledice dogovora po zelo grobi oceni znašajo okoli 65 milijonov evrov.

Iz vrst sindikatov je predsednik konfederacije slovenskih sindikatov in sindikata vojakov Gvido Novak ocenil, da so vse točke dogovora dobre in dajejo javnim uslužbencem nekaj več kot do sedaj.

tz/apo
© STA, 2021