Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Direktor italijanske žičnice zanika očitke

Torino, 27. maja - Direktor podjetja Ferrovie del Mottarone, ki upravlja kabinsko žičnico ob jezeru Maggiore, Enrico Perocchio zanika, da bi odobril ali vedel za namerno blokado varnostne zavore, ki naj bi povzročila nedeljsko nesrečo, je sporočil njegov odvetnik Andrea Da Prato.

Italija, Maggiore.
V nesreči žičnice nedaleč od jezera Maggiore na severu Italije je umrlo 14 ljudi. Kabina žičnice je na relaciji Stresa-Mottarone pred prihodom na goro Mottarone strmoglavila približno sto metrov.
Foto: Vigili del Fuoco
Arhiv Vigili del Fuoco

Da so z vilicami namerno zablokirali varnostno zavoro je sinoči na zaslišanju priznal vodja obratovanja Gabriele Tadini. Prišlo je do težav pri obratovanju žičnice, ki jih vzdrževalci niso mogli odpraviti ali pa so jih samo delno. Da bi se izognili nadaljnjim motnjam pri obratovanju, so se odločili za vstavitev vilic, ki onemogočajo delovanje zasilne zavore, je povedal pokrajinski načelnik karabinjerjev Albert Cicognani.

Po nedeljski nesreči, ki je zahtevala 14 smrtnih žrtev, so poleg direktorja in vodje obratovanja aretirali še lastnika podjetja Luigija Nerinija.

blm/jav/mlj/blm
© STA, 2021